rydbergsdance.com

Vi presenterar stolt

Karolina Larsson

Jag brinner för balett! Jag tycker också det är jättekul att intresset för dansen börjar komma tillbaka och att jag får vara en del av att sprida den vidare”. 

 

Karolina är utbildad professionell yrkesdansare inom klassisk balett och modernt. När Karolina  var 3 år började hon på Barbara Greys Dansstudio i Malmö och sedan fortsatte hon sina studier inom klassisk balett på Svenska Balettskolan i årskurs 4-9. Där fick hon uppträda på Malmö Opera, Palladium och Konserthuset.   

   

Som 1 av 300 sökande togs Karolina ut till de 12 platser till Kungliga Svenska Balettskolans gymnasieprogram i Stockholm. Efter 3 år tog hon examen som professionell yrkesdansare inom klassisk balett. Under sin tid i Stockholm fick hon uppträda på bland annat Kungliga Operan, Dansens Hus, Riddarfjärdsskolan och Drottningholms Slottsteater.

 

På Kungliga Operan hade Karolina sin praktikplats, där hon bland annat medverkade i Svansjön och Törnrosa. På Drottningholms Slottsteater gjorde hon föreställningen ”Absolut Myter” med designern Jean Paul Gaultier.

 

Karolina har medverkat i klassiska baletter som Svansjön, Törnrosa, Don Quijote, La Vivandiere (solo), Giselle, Nötknäpparen (solo), La Bayadere (solo).

 

Under hennes studietid gick hon även på Bartholin Ballet Seminar i Köpenhamn på De Konglige Teater. Där Karolina fick äran att dansa för balettpedagogen David Howard m.fl.

 

Karolina har uppträtt på Tivoli Köpenhamn, Påfågelteatern och i Dansens Hus. Efter skoltiden har Karolina arbetat på Skånes Dansteater, varit på Kinaturné, arbetat som koreograf assistent till Malmökonserthus Nallekonserter, samt jobbat på Svenska Balettskolan som balettpedagog och repertoar instruktör. De senaste 14 åren har Karolina jobbat med undervisning inom klassisk balett och jazz på flertalet skolor runt om i Skåne.

Karolina undervisar i:

Onsdag 18:00 – Barnbalett (7 år+ Nybörjare/Lätt nivå)

Onsdag 19:30 – Klassisk Balett (15 år+, Mellan/Avancerad nivå)

Torsdag 18:45 – Klassisk Balett (11 år+, Nybörjare)