rydbergsdance.com

Vi presenterar stolt

Timmy Bergström

Jag tog mina första danssteg när jag var 11 år gammal. Började dansa Jazzdans en gång i veckan, men min passion för dansen växte för varje gång jag dansade, så till slut dansa jag 6 dagar i veckan, runt 2 klasser om dagen och hitta vad jag ville med mitt liv, jag ville bli dansare!

 

År 2006 sökte jag till Lunds dans och musikalgymnasium, danslinjen och kom in! Där jag fick dansa varje dag fast under skoltid. Fick också medverka i musikalen `Cats the musical´ på Nöjesteatern i Malmö.

 

År 2009 började jag på konsthögskolan i Oslo, bachelor jazzdans. Fick undervisning av Norges bästa lärare och dansare, fick jobba med Norges största koreografer.

 

Efter min utbildning valde jag att undervisa och valde att göra det i Skåne, och varit runt om i länet. 2013 började jag undervisa på Rydbergs och vart ledare för både Powerpuff Crew och The wave company.

 

2018-2022 jobba jag som dansare på Wallmans dinnerparty i Köpenhamn. Och hösten/vintern i 2022 koreografera jag Wallmans on tour Danmark och medverkade som dansare i Glamorous Christmas, Åhaga i Borås, regi och koreografi av Roine Söderlund och med artister som Martin Stenmarck, Jasmine Kara och Kerry Ellis.

Timmy undervisar i:

Måndag 18:00 – Jazzteknik (15 år+, Avancerad nivå)

Tisdag 20:00 – Lady Style (15 år+, Avancerad nivå)

Tisdag 21:00 – Contemporary (15 år+, Avancerad nivå)

Måndag 19:00-20:00 (15 år+, Avancerad nivå)